Welkom bij SooPure, de winkel voor al uw natuurlijke producten

Onze filosofie

SooPure: hier vindt u 100% natuurlijke producten met ingrediënten direct uit de natuur. Kruiden, bloemen, etherische oliën, dat is wat u vindt in de producten die wij met zorg voor u hebben uitgezocht.

Onze producten zijn vrij van parabenen, chemische conserveringsmiddelen en andere schadelijke stoffen. In de hedendaagse cosmetica treffen we maar al te vaak ingrediënten aan die huid- en milieu onvriendelijk zijn. Deze ingrediënten kunnen invloed hebben op de hormoonhuishouding, in verband worden gebracht met kanker, de vetmantel van de huid of de gehele huid ontregelen.

Onze filosofie is om zo voorzichtig en goed mogelijk met ons lichaam om te gaan en goed te zorgen voor ons lichaam. Over een heleboel synthetische ingrediënten is nog grote onduidelijkheid, en mede daarom kiezen wij liever voor producten met natuurlijke ingrediënten. Natuurlijke verzorgingsproducten bevatten uitsluitend natuurlijke stoffen direct uit de natuur, zoals extracten van biologisch geteelde kruiden en planten, plantaardige olien en natuurlijke geur en kleurstoffen.

Mooi en puur

Bij veel mensen is helaas nauwelijks bekend dat heel veel lichaamsverzorgende producten voornamelijk 'synthetische' stoffen bevatten, die slecht zijn voor de gezondheid. Een puur natuurlijk verzorgingsproduct en natuurlijke cosmetica (100% natuurlijke stoffen) bevat geen kunstmatige stoffen die de gezondheid onnodig belasten. 

Voordelen van natuurlijke producten zijn:

• Een kleinere kans op allergie.
• De producten zijn gifvrij en dus veiliger in het gebruik.
• Betere verdraagzaamheid en acceptatie door de huid.
• U krijgt minder afvalstoffen binnen via de huid.
• Beter effect op de huid.
• Sneller resultaat zichtbaar en merkbaar.

De huid is verantwoordelijk voor een kwart van de dagelijkse ontgifting van het lichaam. Daarom is het belangrijk dat de huid goed kan blijven ademen en de huid niet onnodig wordt blootgesteld aan lichaamsverzorgende producten die synthetische geurstoffen of andere chemicaliën bevatten. Gebruik daarom natuurlijke verzorgingsproducten en natuurlijke cosmetica. De huid is namelijk halfdoorlaatbaar, dat wil zeggen dat zij niet alleen in staat is om stoffen uit ons lichaam af te voeren, maar ook om stoffen waarmee zij in contact komt, in zich op te nemen. Een gedeelte van de ingrediënten van de verzorgingsproducten die u gebruikt, worden door haar opgenomen en komen zo in uw bloedbaan, organen en weefsels terecht.

Overstappen op natuurlijke verzorgingsproducten en cosmetica is dus niet alleen van belang voor mensen met een gevoelige huid of allergieën. Geen enkele huid is blij met synthetische ingrediënten die haar afsluiten en belemmeren afvalstoffen af te voeren. Natuurlijke cosmetica respecteert uw huid en belemmert niet haar natuurlijke functies, de huid kan namelijk gewoon blijven ademen.